Skælskør Kirsebær logo
Skælskør Kirsebær plantager

Plantager

Vores frugt og bær dyrkes på fire forskellige plantager rundt omkring Skælskør. Dette giver os en risikospredning, da vejret kan opføre sig vidt forskelligt på plantagerne. Frugt er en meget følsom afgrøde, og vejret har en stor indflydelse på om det bliver et godt eller dårligt år. 

Vores fire plantager kalder vi Danfrugt, Lundegård, Visbjerggård og Vejrmøllegård. 

Danfrugt

Ude på Lodshusvej ligger den frugtplantage som også er kendt om Skælskør frugtplantage, i 1989 blev den solgt til os, og vi har siden da kaldt det Danfrugt. På denne smukke plads ud mod vandet dyrker vi de meget elskede Clara Frijs pærer, Concorde, Conference og Alexander Lucas pærer. 

Vi har også 2 forskellige sorter af blommer på denne plantage. Jubilæum som er nogle af de første vi høster og Valor som kommer lige efter Jubilæum. 

Så har vi også en masse kirsebærtræer! På denne plantage er der cirka 43,200. Ja vi tæller dem faktisk for at kunne være helt præcist med vores dataindsamling. De er selvfølgeligt ikke alle sammen den samme sort, så ville vi få meget travlt når de skal plukkes. Der er faktisk mere end 14 sorter!

Lundegård

På Lundegård dyrker vi de velkendte Røde Ingrid Marie og Rød Elstar æbler. To  populære sorter som vi normalt plukker i slutningen af Oktober. Vi har også blommer, top hit, top taste og top end plus, som er nogle ret sene blommesorter. På Lundegård har vi også kirsebær, både de helt tidlige Blackstar og de aller seneste Regina Late. Og en masse andre sorter.  

Visbjerggården

Her dyrker vi udelukkende kirsebær! Kordia og regina er de dominerende sorter her. To af vores favoritter, de giver nemlig store og smagsfulde bær. 

Vejrmøllegård

På Vejrmøllegård dyrker vi både æbler, blommer og kirsebær. Af æblesorter har vi Discovery, Rød Aroma og Rubinola. Discovery er de allerførste æbler vi plukker, senere på året følger rød aroma og rubinola trop.  Vejrmøllegård ligger jord til 12 forskellige sorter kirsebær, blandt andet nogle nye sorter vi er spændte på at se i fuld produktion Areko og Tamara.