Skælskør Kirsebær logo

Om os

Lidt uden for solskinsbyen Skælskør ligger Danfrugt Skælskørs frugtplantage. Det er Danmarks største kirsebærplantage. Blandt adskillige frugter og bær dyrker vi søde kirsebær, som hver sommer lander i butikkerne i højsæsonen i juli og august.

I Skælskør er klimaet mildt. Tilsæt masser af sol, stort set ingen regn under høsten og en lang vækstperiode. Det er hemmeligheden bag de søde kirsebær fra egnen.

Produktion af kirsebær er en omhyggelig proces, som kræver viden, udvikling og tålmodighed. Det ved vi en hel del om, for vi har dyrket frugt i over 30 år. Fra de kolde dage i februar hvor vi begynder at beskære vores træer, til maj måned hvor fokus er på bestøvningen – her får vi hjælp fra mere end 250.000 honningbier, humlebier og murbier, samt de vilde insekter, som findes på plantagen.

I juni dækker vi vores kirsebær med regntag for at beskytte dem mod regn og fugle. I juli måned høster vi de første kirsebær og over de næste seks uger arbejder vi fra solen står op så vi kan plukke kirsebærrene under de helt rette temperaturer. 

Når høsten er ovre, er det tid til at pakke regntaget væk igen, så træerne kan nå at suge en masse solenergi til sig inden de går i vinterhi. 

Kirsebær af høj kvalitet til dit bord

Fra kirsebærret bliver plukket gør vi alt hvad vi kan for at bærret forbliver så friskt som muligt. Dette starter i marken hvor de bliver beskyttet mod solen under termotæpper, derefter bliver de hurtigst muligt transporteret til vores pakkeri. 

På pakkeriet har vi en Hydro køler, den køler hurtigt bærrene ned til 4 grader, dette gør at de har en lang holdbarhed. 

På pakkeriet bliver bærrene sorteret efter størrelse og farve. Vores topmoderne sorteringsanlæg fotograferer hvert enkelt bær, mens bærret bliver rullet rundt, så det bliver set fra så mange vinkler som muligt. Derved sikres den bedst mulige kvalitet og ensartethed.

Meget mere end bare kirsebær

Vi er Skandinaviens største producent af søde kirsebær, men derudover dyrker vi også blommer, æbler og pærer. 

Og vidste du, at vi også producerer vores helt egen æblemost – naturligvis med æbler fra egen høst!